ukenru
mingarelli-nazvav-datu-i-temi-samitu-ukrayina-yes

Мінгареллі назвав дату і теми саміту Україна-ЄС

 • 13088 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Під час саміту Україна-ЄС, який відбудеться 9 липня, окрім теми реформ в Україні буде розглянуто питання вступу держави до Європейського енергетичного союзу, Митного союзу ЄС і до Єдиного цифрового ринку ЄС. Про це сказав голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент УНН.

"У нас буде самміт в середині липня, скоріш за все 9 числа, і ми вже знаємо деякі проблеми, які будуть підняті на обговорення, окрім процесу реформ. Тема, порушена вашим Президентом на останньому саміті - він закликав ЄС розглянути можливість вступу України до Європейського енергетичного союзу, Митного союзу ЄС і до Єдиного цифрового ринку ЄС. І наразі - не щодо вступу, проте асоціації з Шенгеном. Щодо трьох союзів, Комісія (Єврокомісія - ред.) наразі займається вивченням цієї теми, а отже, наступними місяцями і на саміті, який має відбутись, ми скоріш за все будемо обговорювати це питання", - сказав посол ЄС.

За словами Мінгареллі, буде обговорено, чи може Україна вступити до союзів, і якщо так, то на яких умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС назвали три умови для отримання Україною 50 млн євро

"Ще однією темою дискусій буде, вочевидь, виділення чергового траншу макрофінансової допомоги Україні і пов'язані з цим питання, тому що це питання ще не вирішено. І також, напевно, буде обговорення так званого Європейського плану інвестицій, бо це дуже важливо - привернути якомога більше іноземних інвестицій", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент Порошенко обговорив із головою Євроради Туском підготовку до саміту Україна-ЄС 9 липня.

Українські Національні Новини

Політика