ukenru
minfin-ssha-zaklikaye-soyuznikiv-zbilshiti-finansuvannya-ukrayini

Мінфін США закликає союзників збільшити фінансування України

 • 95956 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Міністр фінансів США Джанет Єллен у вівторок закликала союзників США збільшити фінансову підтримку України, заявивши, що оголошених досі коштів буде замало для задоволення короткострокових потреб країни, яка бореться із російським вторгненням. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

"Потреби України у фінансуванні значні", - сказала Єллен у виступі під час Брюссельського економічного форуму, додавши, що уряд України продовжує функціонувати завдяки "винахідливості та хоробрості її чиновників".

"У ті місяці, поки збір податків не відновиться, Україна потребує бюджетного фінансування для виплат солдатам, службовцям та пенсіонерам, а також для функціонування економіки, яка задовольняє основні потреби її громадян, - додала Єллен. - Найближчим часом їм потрібно буде зайнятися ремонтом та відновленням критично важливих комунальних послуг".

"Очевидно, що оголошеної досі двосторонньої та багатосторонньої підтримки буде недостатньо для задоволення основних потреб України", - зауважила міністр.

Деталі

Єллен закликала союзників "приєднатися до збільшення фінансової підтримки України".

Сенат США наблизився до прийняття пакету витрат на військову та гуманітарну допомогу у розмірі 40 мільярдів доларів.

Додамо

За словами президента України Володимира Зеленського та Міжнародного валютного фонду, війна зупинила майже половину економіки України, країні потрібне короткострокове зовнішнє фінансування у розмірі близько 5 мільярдів доларів на місяць для задоволення основних потреб.

У середу Європейський Союз має намір запропонувати Україні новий пакет кредитів для забезпечення негайної ліквідності, поряд із зобов'язаннями щодо довгострокового відновлення. Хоча короткостроковий пакет все ще визначається, два чиновники, знайомі з обговореннями, сказали Reuters, що вони очікують, що він приблизно покриє фінансові потреби України на два місяці.

Українські Національні Новини

Новини Світу