ukenru
minenergo-proti-visokikh-norm-spozhivannya-gazu-dlya-domogospodarstv-bez-lichilnikiv

Міненерго проти високих норм споживання газу для домогосподарств без лічильників

 • 14768 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Міненерго не може допустити різкого підвищення норм споживання газу для домогосподарств без лічильників. Про це на обговоренні в Державній регуляторній службі заявив керівник Експертної групи Міненерго Владислав Рамазанов, передає кореспондент УНН.

Він пояснив, що першочергово треба захистити споживачів.

"Як орган, що формує державну політику у цій сфері, ми не можемо допустити, щоб побутовим споживачам природного газу виставили таку величезну норму.

Грунтуючись на розрахунках спеціалізованого газового інституту і враховуючи експертні думки та позицію державних органів, ми повинні припинити цей правовий механізм для накопичення боргів по ланцюгу всіх учасників ринку. Ми маємо захистити споживача – приведенням норм споживанням газу до економічного рівня", - зазначив Рамазанов.

Нагадаємо, в червні суд прийняв рішення, яким скасовано "занижені" норми споживання газу для домогосподарств без лічильників на рівні 3,28 та встановлені – 9,8.

Держрегуляторна служба закликає Міненерго підняти норми споживання газу на рівні 6,3.

Своєю чергою в.о. міністра енергетики Ольга Буславець вважає, що споживання газу має обліковуватися в усіх домогосподарствах, бо це економія для споживачів, але підвищення норм має бути комплексним, з одночасним вирішенням питання встановлення лічильників людям.

Водночас облгази, які мають встановлювати людям безкоштовні лічильники кажуть, що ті їх не пускають на поріг, бо їм це не вигідно.

“По тому, скільки газу реально споживає те чи інше домогосподарство, ми знаємо хто яким бізнесом там займається - хто пече пиріжки на продаж умовно. І ми хочемо встановити лічильники, але як, якщо нас люди не пускають? Ми ж не можемо вриватися в будинки", - кажуть в Харківському облгазі.

Українські Національні Новини

Політика