milyardi-snizhnikh-krabiv-znikli-z-vod-bilya-alyaski-vcheni-kazhut-scho-nadmirniy-vilov-ne-ye-osnovnoyu-prichinoyu

Мільярди сніжних крабів зникли з вод біля Аляски: вчені кажуть, що надмірний вилов не є основною причиною

 • 338141 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Вилов сніжних крабів на Алясці наразі скасовано після того, як за останні роки з вод Берингового моря зникли мільярди цих ракоподібних. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Минулого тижня Рада з рибальства Аляски і Рада з управління рибальством в північній частині Тихого океану оголосили, що популяція сніжного краба в Беринговому морі впала нижче нормативного порогу для відкриття промислу.

За словами Бенджаміна Дейлі, дослідника з Департаменту рибальства та дичини Аляски, популяція сніжного краба скоротилася з приблизно 8 мільярдів у 2018 році до 1 мільярда у 2021 році.

"Сніжний краб на сьогоднішній день є найпоширенішим з усіх видів крабів Берингового моря, які виловлюються в комерційних цілях", - сказав Дейлі в інтерв'ю CNN.

"Тому варто відзначити шок і трепет від того, що популяція втратила багато мільярдів особин - і це включає в себе всіх самок і немовлят", - додав він.

За даними фахівців, до зникнення ракоподібних призводить не так їх вилов, як кліматичні зміни. Сніжні краби водяться в холодній воді і через потепління можуть зникнути з вод навколо Аляски.

Нагадаємо 

Науковці давно визначили, що глобальне потепління негативно впливає на коралові рифи, а нещодавні дослідження показали, що зміни клімату завдадуть океану великої шкоди, яка спричинить наслідки для природи та людства.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Укрзалізниця" призначила евакуаційний потяг на 17 жовтня

     • 123414 переглядiв

    Силами оборони відпрацьовано 15 авіаційних ударів по ворогу

     • 117558 переглядiв