ukenru
milovanov-povidomiv-yakiy-obsyag-investitsiy-potriben-ukrayini-dlya-rozvitku-promislovosti

Милованов повідомив, який обсяг інвестицій потрібен Україні для розвитку промисловості

 • 18670 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Україні потрібні 50 млрд доларів інвестицій для оновлення основних засобів у промисловій галузі. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, передає УНН із посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

“У промисловості ми входимо у фазу зростання циклу. Однак 66% зносу основних засобів у цій галузі не дозволяє їй повноцінно розвиватися. Тож нам критично потрібні інвестиції та оновлення основних засобів. Загальний обсяг необхідних інвестицій в країну - 50 млрд дол США. Це дозволить створити нові робочі місця та дати українцям можливість заробляти більше”, - зазначив Милованов.

За його словами, якщо порівнювати ступінь зносу основних засобів в Україні та сусідніх країнах, то в Україні він майже у 2 рази вищий ніж у Словаччині, відповідно, 60,6% та 35,5%, а в промисловості цей показник становить 66%.

Також він зазначив, що у січні обсяги виробництва чавуну, сталі, прокату зросли приблизно на 30%.

"Україна втратила ринок збуту в РФ, наприклад, лише по машинобудуванню експорт в РФ знизився з 2013 по 2019 рік з 5,5 млрд дол США до менш ніж 1 млрд дол США. Лише частково це компенсується нарощенням експорту продукції машинобудування до країн ЄС з 2 млрд дол США у 2013 році до 3 млрд США у 2019 році", - зазначив Милованов.

Також, за його словами, подальше нарощення експорту до ЄС під загрозою, адже через запровадження ЄС протекціоністського інструменту carbon border tax вітчизняні виробники отримають збитки та втратять конкурентноспроможність.

Нагадаємо, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов повідомив, що Кабінет міністрів України планує до 2024 року збільшити щорічні обсяги внутрішніх інвестицій.

Українські Національні Новини

Економіка