ukenru
milovanov-oprilyudniv-tririchniy-prognoz-schodo-inflyatsiyi

Милованов оприлюднив трирічний прогноз щодо інфляції

 • 14281 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Згідно з базовим прогнозом Мінекономіки на три роки, інфляція у 2022 році сягне 5,1%, а за оптимістичним прогнозом - 5%. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Статистика (прогноз) дня. Прогноз інфляції (індекс споживчих цін) за базовим прогнозом Мінекономіки (сценарій 1) на наступни 3 роки: 5,5% - 2020 рік; 5,3% - 2021 рік; 5,1% - 2022 рік. Прогноз інфляції за оптимістичним прогнозом (сценарій 2): 5,8% - 2020 рік; 5,0% - 2021 та 2022 роки", - повідомив міністр.

Як зазначив Милованов, різниця між базовим та оптимістичними прогнозами в рівні інвестицій в економіці. "В оптимістичному сценарії на 3 млрд більше зовнішніх інвестицій. Для того, щоб реалізувався цей сценарій, потрібний кращий бізнес-клімат, відсутність корупціі у владі та на місцях, працююча судова система, реформи (включно з ліберальним ринком землі та приватизацією)", - додав він.

За оптимістичного сценарію, з його слів, інфляція буде "трошки вище в перший рік, на 0,3%". "Через збільшення активності через інвестиції. А в наступні роки інфляція буде трошки нижче, на 0,3% та 0,1% відповідно. Це відбудеться за рахунок збільшення виробництва та доданої вартості в економіці, після того, як запрацюють інвестиції", - пояснив міністр.

Нагадаємо, Мінекономіки дало трирічний прогноз щодо зростання зарплат.

Українські Національні Новини

Економіка