ukenru
miller-ne-viklyuchiv-mozhlivist-budivnitstva-pivnichnogo-potoku-3

Міллер не виключив можливість будівництва "Північного потоку - 3"

 • 14832 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Глава "Газпрому" Олексій Міллер не виключив можливість будівництва "Північного потоку - 3", проте це залежатиме від попиту на російський газ. Про це Міллер заявив у понеділок журналістам, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Це, звичайно, залежить від попиту на наш російський газ", - заявив глава "Газпрому", відповідаючи на питання про можливість реалізації проекту "Північний потік - 3".

Міллер додав, що Росія готова задовольнити зростаючий попит зарубіжних споживачів на газ.

"Ми можемо нашим споживачам за кордоном поставити газу стільки, скільки буде потрібно", - заявив глава "Газпрому" журналістам.

Нагадаємо, 3 травня Німеччина розпочала будувати німецьку ділянку російського газогону “Північний потік-2” попри відсутність дозволів всіх причетних країн, територією яких має пройти цей газопровід.

Зазначимо, що будівництво “Північного потіку-2” несе ризики для транзитного ресурсу України. Укладена у 2009 році україно-російська угода на постачання і транзит природного газу добігає кінця у 2019 році.

У зв’язку з цим Президент України Петро Порошенко і Верховна Рада у контактах із західними партнерами неодноразово наголошували на неприпустимості монопольного становища “Газпрому” у забезпеченні Європи газом. У той же час у Німеччині закликали Росію гарантувати Україні обсяги транзиту газу по завершенні контракту у 2019 році.

Німеччина і Фінляндія на початку 2018 року дозволили будівництво газопроводу “Північний потік-2” у своїх економічних зонах. Також Європейський суд відхилив позов “Нафтогазу” про не допуск “Газпрому” до європейської ГТС.

Раніше Президент України Петро Порошенко назвав прихильників будівництва нового російського газопроводу “спільниками РФ”.

Українські Національні Новини

Економіка