ukenru
mikolayivska-oda-maye-prozvituvati-pro-vzhiti-zakhodi-schodo-nerozpovsyudzhennya-gepatitu-nardep

Миколаївська ОДА має прозвітувати про вжиті заходи щодо нерозповсюдження гепатиту - нардеп

 • 7789 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Миколаївська ОДА назвала спалах гепатиту A сезонним явищем, а якщо так, то ризик поширення хвороби мав би бути прогнозованим. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Сергій Тригубенко, передає УНН.

Нардеп нагадав, що днями у Миколаєві із підозрою на гепатит було госпіталізовано близько 35 осіб, у половини - діагноз підтвердився.

“За фактом зараження містян хворобою вже відкрито кримінальне провадження, однак місцеві чиновники спробували зробити вигляд, що проблема - і не проблема зовсім.

Радник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко на захист аргументу про “сезонність” спалаху навів статистку захворювання мешканців Миколаєва на гепатит А за минулі роки (“у 2016 році захворіло 58 осіб, з них діти — 35; у 2017 році захворіло 43 особи, з них 12 дітей”)", - написав політик.

Однак, у такому випадку, коли йдеться про прогнозований ризик, місцева влада мала би вжити заходів щодо недопущення масового захворювання, вважає С.Тригубенко.

"Хочеться почути звіт місцевої ОДА про те, яких заходів нею було вжито з метою не допущення епідемії? Адже, ймовірно, що причиною госпіталізації людей стала погана вода...”, - додав нардеп.

Як повідомляв УНН, у МОЗ переконують, що епідемії гепатиту в Україні немає.

Українські Національні Новини

Політика