ukenru
mi-stali-na-krok-blizhche-do-pravdi-ukrayinskiy-kerivnik-rozsliduvannya-u-spravi-mh17

"Ми стали на крок ближче до правди" – український керівник розслідування у справі MH17

 • 20216 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. У судових слуханнях справи про збиття літака рейсу MH17 оголошена перерва до 22 червня, але вже перший у червні етап процесу показав, що "ми на крок стали ближче до моменту, коли світ дізнається правду". Про це заявив заступник генерального прокурора, керівник Спільної слідчої групи (JIT) від України Гюндуз Мамедов, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"За останні декілька днів світ дізнався чимало подробиць з розслідування щодо збиття MH17. Прокурори презентували хронологію подій та докази: від досліджень уламків літака, тіл загиблих та речей до аналізу перехоплених телекомунікацій та встановлення свідків подій. У черговий раз було заявлено про маніпуляції Російської Федерації для того, щоб ввести слідство в оману, адже альтернативні версії, які надавалися російською стороною, не були підтверджені", – наголосив представник України.

"Цей етап судових слухань засвідчує ґрунтовність проведеного спільною слідчою групою розслідування, нікчемність версій РФ та наміри сторони захисту затягнути судовий розгляд… Але робота JIT не завершується, і на національному рівні ми також продовжуємо збирати докази причетності всіх винних у трагедії – як тих, хто віддавав команду, до тих, хто її виконував", – додав Гюндуз Мамедов.

Раніше Москва пропонувала взяти на себе суд над російськими громадянами, яких міжнародне слідство вважає причетними до авіакатастрофи "Боїнга" рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Обвинувачених хотіли судити за статтею за вбивство з кримінального права. Це означає, що Росія не визнає їх учасниками збройного конфлікту зі свого боку. Про це заявило обвинувачення на засіданні суду в Нідерландах.

Прокурор Варда Фердинандуссе наголошував, що слідство зібрало докази прямої участі Росії у збройному конфлікті на сході України.

Нагадаємо, в судовому комплексі "Сгіпгол" завершилося судове засідання у справі збитого над Донбасом у 2014 році малазійського Boeing МН17. Слухання продовжать 22 червня.

Українські Національні Новини

Суспільство