mi-razom-z-vami-v-yednosti-premyer-ta-korol-britaniyi-vislovilisya-schodo-richnitsi-vtorgnennya-rf

"Ми разом з вами в єдності": прем'єр та король Британії висловилися щодо річниці вторгнення рф

 • 984435 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та король Сполученого Королівства Чарльз звернулися до українців у зв'язку з річницею повномасштабного вторгнення росії в Україну та висловили слова підтримки, передає УНН.

Цитата

"Усім українцям: ми разом з вами в пам’яті, в солідарності, в єдності. Слава Україні", - написав Сунак у Twitter.

Своєю чергою король Чарльз заявив: "Я можу лише сподіватися, що викид солідарності з усього світу може принести не лише практичну допомогу, але й силу завдяки усвідомленню того, що разом ми об’єднані".

Деталі

Король також зазначив, що українці продемонстрували "справді дивовижну мужність і стійкість перед обличчям такої людської трагедії". За його словами, світ "з жахом спостерігав за всіма непотрібними стражданнями", які російські окупанти вчиняли на території України.

Він додав, що "мав велике задоволення зустріти тут, у Великій Британії, і, по всьому світу, від Румунії до Канади" українців, і нагадав, що у лютому зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Букінгемському палаці, щоб висловити свою особисту підтримку народу України.

"Відрадно, що Сполучене Королівство разом зі своїми союзниками робить усе можливе, щоб допомогти в цей важкий час", - підсумував Чарльз.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак планує виступити перед G7 та закликати партнерів збільшити спроможність України зупинити російські сили, зокрема через передачу Україні далекобійного озброєння.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Активіст вручив "торт смерті" послу росії в Сербії

     • 2090632 переглядiв

    Кабмін скоротив перелік підстав для закупівель без Prozorro

     • 1190351 переглядiв

    У МЗС Китаю спростували інформацію про продаж зброї росії

     • 977725 переглядiв