mi-ne-povinni-grati-v-gru-putina-kuleba-pro-namiri-nizki-krayin-yes-blokuvati-ukrayinske-zerno

"Ми не повинні грати в гру путіна" - Кулеба про наміри низки країн ЄС блокувати українське зерно

 • 526713 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає неприйнятною вимогу деяких країн ЄС продовжити дію обмеження на імпорт зерна з України після 15 вересня та вказав на мету рф спровокувати додаткову напруженість між Україною та сусідами. Про це він сказав в інтерв'ю France 24, оприлюдненому у вівторок, пише УНН.

Цитата

"Це не прийнятно. Вимога деяких країн продовжити дію обмежень ЄС після 15 вересня також суперечить їхнім інтересам. І ми також повинні пам'ятати про те, що одна з причин, через яку росія руйнує українську сільськогосподарську зернову інфраструктуру, полягає в тому, що вони хочуть спровокувати додаткову напруженість між Україною та відповідними сусідами. Ми не повинні підігравати путіну, ми не повинні грати у його гру", - зазначив Кулеба.

Деталі

Голова МЗС сказав, що Україна "тісно працює з нашими партнерами, друзями та сусідами", щоб уникнути ситуації, "коли путін сидітиме і сміятиметься в кремлі, спостерігаючи, як, наприклад, Польща чи інші країни наполягають на тому, щоб українське зерно не потрапляло до їхніх країн".

Нагадаємо

П'ять країн Центральної Європи – Польща, Румунія, Болгарія, Угорщина та Словаччина – мали звернутися до керівництва Європейського Союзу з проханням продовжити заборону імпорту українського зерна після раніше наміченого терміну закінчення цієї заборони – 15 вересня - до кінця року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Застрахуйся на 100% — найкращий рецепт для автомобіліста!

     • 247977 переглядiв

    У Греції під час гасіння пожежі впав літак 

     • 242910 переглядiв