ukenru
mi-khochemo-otrimati-britanski-tanki-kuleba

Ми хочемо отримати британські танки - Кулеба

 • 147206 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Велика Британія має надати британські танки безпосередньо Україні, а не позичати їх Польщі, щоби Київ отримував польські танки радянської епохи. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Sky News, пише УНН.

Деталі

Кулеба сказав, що його країна повинна перейти на використання західної військової техніки, а не комплекту радянських часів минулого.

У бесіді зі Sky News дипломат сказав, що найнагальнішою вимогою українського уряду є реактивні системи залпового вогню для відображення вторгнення російських військ.

Цитата

"Ми більше не можемо покладатися на постачання в Україну зброї радянських часів", — сказав він.

"Цього більше немає. Кінець історії. Нам потрібна комплексна програма переходу від зброї радянської епохи до зброї стандарту НАТО", — сказав Кулеба.

"Нам потрібно, щоб британські танки були передані Україні безпосередньо", - додав він.

Доповнення

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що країна розглядає можливість відправлення танків Challenger 2 до Польщі, щоб допомогти звільнити польські танки Т-72 для передачі Україні.

Як писав УНН, Польща у квітні передала Україні пострадянські танки T-72 – понад 200 одиниць, що дозволить оснастити дві танкові бригади.

Українські Національні Новини

Політика