ukenru
mey-napadniki-u-solsberi-buli-agentami-gru

Мей: нападники у Солсбері були агентами ГРУ

 • 10809 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. За інформацією британської розвідки, двоє росіян, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичною речовиною Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері, працювали на російську розвідку. Про це під час виступу в уряді Сполученого Королівства заявила прем'єр-міністер Великої Британії Тереза Мей, передає кореспондент УНН.

"Я сьогодні можу сказати, що на основі інформації розвідки уряд дійшов висновку, що дві особи, названі поліцією та прокуратурою Великої Британії, є офіцерами російської військової розвідки, відомої також як ГРУ", - заявила Мей.

За її словами, операція "майже напевно" була затверджена не тільки в рамках ГРУ, а й на рівні вищих чиновників російської держави.

За словами Мей, якщо двоє підозрюваних росіян, які після виконання операції повернулись на батьківщину, коли-небудь поїдуть з Росії, Велика Британія зробить все, щоб заарештовувати їх.

Мей зазначила, що дії ГРУ є "загрозою для всіх наших союзників та всіх наших громадян".

За її словами, Велика Британія "розгорне всі інструменти з нашого апарату національної безпеки", щоб протистояти ГРУ.

Як повідомляв УНН, британські прокурори назвали імена підозрюваних в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Українські Національні Новини

Новини Світу