meta-dyvuie-svoim-prybutkom-porivniano-z-microsoft-i-google-zrist-na-73percent-poviazanyi-z-shi

Meta дивує своїм прибутком, порівняно з Microsoft і Google: зріст на 73% пов’язаний з ШІ

 • 12890 переглядiв

Meta отримала 39 млрд доларів доходу і 13,5 млрд прибутку в останньому кварталі. Компанія інвестує в розвиток ШІ та планує зробити свого AI-помічника найпопулярнішим у світі до кінця року.

Група Цукерберга Meta отримала величезний прибуток завдяки бурхливому рекламному бізнесу. Фінансові керівники групи Facebook обіцяють, що гонорари будуть направлені на розвиток штучного інтелекту. Пише УНН із посиланням на The Verge.

Деталі

Стабільний дохід від реклами дав Meta напрочуд високий квартальний результат. Компанія отримала трохи більше 39 мільярдів доларів доходу, що на 22% більше, ніж рік тому, і близько 13,5 мільярдів доларів прибутку, - це на 73 відсотки більше. Масштаб і гроші дають можливість робити великі ставки, якими Цукерберг славиться.

Конкурент Google: в OpenAI тестують пошуковику SearchGPT на основі штучного інтелекту26.07.24, 15:40

Під час звіту про прибутки Meta фінансовий директор Сьюзен Лі заявила інвесторам, що фінансовий прибуток від останніх інвестицій у штучний інтелект "прибуде протягом більш тривалого періоду часу". Цукерберг обіцяє, що до кінця року помічник Meta AI стане найбільш використовуваним у світі.

Довідково

Генератор прибутку Meta - безкоштовний ШІ майбутнього

На відміну від конкурентів, таких як Google, Meta пропонує свій власний ШІ "Llama" у вигляді "відкритого коду", де програмний код знаходиться у вільному доступі. Компанія сподівається, що це дозволить створити власну екосистему програмного забезпечення, яка тісніше прив'яже користувачів до власних онлайн-мереж. Meta представила останню версію Llama кілька днів тому.

Цукерберг потіснив Маска з третьої сходинки серед найбагатших людей світу - ЗМІ19.04.24, 13:33

Наразі Meta вже готується вдосконалити Llama 4, яку Цукерберг хоче зробити кращою моделлю в галузі, коли вона вийде наступного року.

Інвестиції в групу виробництва окулярів EssilorLuxottica

Щодо нещодавніх переговорів про інвестиції Meta в окулярного гіганта EssilorLuxottica: Цукерберг нічого не сказав про інвестиції, але сказав, що він радий створювати "майбутні покоління окулярів штучного інтелекту".

Новаторська гарнітура віртуальної реальності

Хоча метавсесвіт, схоже, відійшов на другий план у Meta в останні квартали, Цукерберг згадав, що продажі Quest 3 перевищують очікування компанії, хоча він і не уточнив, які саме це були очікування. Джерела повідомляють, що дешевша версія гарнітури буде анонсована на конференції Connect у вересні.

Японські ЗМІ звинувачують Google та Microsoft у порушенні авторських прав через штучний інтелект18.07.24, 02:47

Популярні

Новини по темі