meshkanku-moldovi-oshtrafuvali-za-video-v-tik-tok-v-yakomu-vona-zaklikala-do-znischennya-ukrayintsiv

Жительку Молдови оштрафували за відео в Tik Tok, в якому вона закликала до знищення українців

 • 209754 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Жительку Молдови оштрафували на майже 52 тисячі гривень (25 тисяч леїв) за обвинуваченням у розпалюванні ненависті та підбурюванні до насильницьких дій, повідомляє УНН з посиланням на Newsmaker.

Деталі

У прокуратурі міста Бєльці розповіли, що 30-річна громадянка Молдови та Румунії, перебуваючи в гостях у знайомих у Синжерейському районі, 22 травня 2022 року опублікувала в Tik Tok відео. У ньому жінка, надівши радянський військовий кашкет, заявила, що "український народ треба було ліквідувати ще під час Другої світової війни.

"Вона звернулася до українців, назвавши їх "фашистами" і заявивши, що їхня країна гине через них. Тобто продемонструвала публічне розпалювання ненависті та провокування ворожнечі з метою приниження національної честі та гідності українського народу", - зазначили в прокуратурі.

Прокурори також зазначили, що на суді обвинувачена повністю визнала провину. Вона буде змушена заплатити штраф у 25 тисяч леїв, це майже 52 тисячі гривень. Вирок можна оскаржити впродовж 15 днів в Апеляційній палаті Бєльц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова очільниця Гагаузії у Молдові висловлює підтримку зв'язкам з росією – Reuters

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

     • 208655 переглядiв

    Україна почала використовувати касетні боєприпаси - ЗМІ

     • 201643 переглядiв