ukenru
merkel-vidmovilasya-vid-poyizdki-do-vashingtona-na-samit-g7

Меркель відмовилася від поїздки до Вашингтона на саміт G7

 • 20796 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Канцлер ФРН Ангела Меркель відмовилася від запрошення президента США Дональда Трампа відвідати саміт G7, який він хоче провести в Білому домі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Politico і DW.

За інформацією речника уряду ФРН Штеффена Зайберта, Меркель "не може погодитися на особисту участь" у саміті "великої сімки" і на поїздку до Вашингтона, "з огляду на загальну ситуацію з пандемією". Канцлер, "зрозуміло, буде продовжувати стежити за розвитком пандемії", підкреслив Зайберт.

Раніше, 26 травня, повідомлялося, що, на думку президента США, проведення саміту G7 не в форматі відеоконференції, а в Білому домі стане ознакою повернення Америки до звичного укладу життя.

Спочатку очікувалося, що 46-й саміт пройде в резиденції президента США в Кемп-Девіді з 10 по 12 червня. В кінці березня глава Білого дому в світлі пандемії COVID-19 прийняв рішення провести захід по відеозв'язку в світлі поширення інфекції.

Як заявила прессекретар Білого дому Кейлі Макенані, саміт все ж може відбутися в кінці червня, при цьому організатори забезпечать заходи щодо захисту глав держав і урядів від коронавірусу SARS-CoV-2.

Нагадаємо, США планують перенести саміт G7 у Вашингтоні з 10 червня на кінець місяця через пандемію коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу