ukenru
merkel-v-rozmovi-z-zelenskim-zayavila-scho-posyagannya-na-suverenitet-ukrayini-ne-zalishitsya-bez-naslidkiv

Меркель в розмові з Зеленським заявила, що посягання на суверенітет України не залишиться без наслідків

 • 19221 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. В.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель обговорила із президентом Володимиром Зеленським ситуацію з безпекою на кордоні України з Росією, запевнивши його у своїй підтримці незалежності та територіальної цілісності України. Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, інформує УНН.

Цитата

"У телефонній розмові з Президентом України Володимиром Зеленським канцлер Меркель наголосила на підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - написав Зайберт.

Деталі

У розміщеному Зайбертом повідомленні також йдеться, що за словами Меркель, підрив суверенітету та територіальної цілісності України не залишиться без наслідків.

Меркель та Зеленський також домовилися просувати зусилля у Нормандському форматі щодо виконання Мінських домовленостей.

Вони також поговорили про ситуацію на кордоні між Білоруссю та Європейським Союзом та Білоруссю і Україною.

Додамо

Раніше, Меркель заявила, що Європейський Союз має бути готовим ввести додаткові санкції проти Росії, якщо ситуація на сході України та навколо неї або на білорусько-польському кордоні загостриться.

Виступаючи на спільній пресконференції в Берліні зі своїм польським колегою Матеушем Моравецьким, канцлер, що йде з посади, заявила, що ЄС має бути єдиним у питаннях "озброєння" проти Білорусі та мігрантів, а ще проти розгортання Росією військ поблизу кордону з Україною.

"Будь-яка подальша агресія проти суверенітету України матиме високу ціну", - сказала Меркель.

Українські Національні Новини

Політика