ukenru
merkel-rozpovila-putinu-pro-normandsku-zustrich-bez-nogo

Меркель розповіла Путіну про "нормандську" зустріч без нього

 • 13891 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. З ініціативи німецької сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, під час якої сторони обговорили, зокрема, зустріч Меркель з президентами України Петром Порошенком та Франції Еммануелем Макроном. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті Кремля, передає УНН.

"При обміні думками стосовно української кризи розглянуті питання, що стосуються встановлення місії ООН з охорони спостерігачів ОБСЄ. Домовлено активізувати роботу в "нормандському форматі". Ангела Меркель поінформувала про підсумки спільної з президентом Франції Еммануелем Макрона зустрічі 10 травня в Аахені з Президентом України Петром Порошенком", - йдеться в повідомленні.

Крім того, лідери двох країн обговорили ситуацію навколо Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) після одностороннього виходу з нього США.

Глави держав торкнулись питання Сирії, а також підготовки до запланованого на 18 травня в Сочі робочого візиту Ангели Меркель.

Як повідомляв УНН, 10 травня у німецькому місті Ахені пройшли переговори Президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона.

Українські Національні Новини

Політика