ukenru
merkel-dopuskaye-vvedennya-novikh-sanktsiy-cherez-aresht-navalnogo

Меркель допускає введення нових санкцій через арешт Навального

 • 19869 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель допускає введення нових санкцій проти низки осіб в Російській Федерації через арешт опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Офіційний Берлін різко засудив рішення суду в Москві замінити Олексію Навальному умовний термін на реальний, і анонсував введення нових санкцій Євросоюзу.

Цитата

"Вирок Олексію Навальному не має нічого спільного з принципами правової держави, це рішення спирається на вирок, який Європейський суд з прав людини ще в 2017 році визнав проявом свавілля і порушенням права на справедливий судовий розгляд ... Тому німецький уряд і особисто канцлер Ангела Меркель закликають звільнити пана Навального - а крім того Кремль повинен забезпечувати право громадян на свободу вираження думок і проведення зборів", - сказав офіційний представник Ангели Меркель Штеффен Зайберт.

За його словами, офіційний Берлін, як і раніше, наполягає і на дотриманні Росією конвенції про заборону хімічної зброї, що передбачає розслідування обставин застосування хімічної зброї на російській території під час замаху на Олексія Навального.

"У політичному Берліні обговорюється цілий букет можливих санкцій ЄС у відповідь на вирок Навальному, а також на жорстоке поводження російських силовиків з його прихильниками - учасниками мирних протестів. Йдеться, наприклад, про персональні санкції проти суддів і чиновників МВС Росії, причетних до справи Навального і побиття демонстрантів, про заморожування або навіть повну відмову від завершення будівництва газопровідного проекту "Північний потік - 2", а ще про арешт особняків, що належать корумпованим високопоставленим російським чиновникам", - цитує видання слова члена зовнішньополітичного комітету бундестагу з фракції "Зелених" Юргена Тріттіна.

Пізніше канцлер Ангела Меркель на пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном за підсумками онлайн-засідання спільної ради безпеки і оборони двох країн також зазначила, що ЄС залишає за собою право розширення санкцій проти Росії в світлі ситуації навколо Олексія Навального і висилки дипломатів.

"Ми вважаємо те, що відбувається з Навальним, далеким від принципів верховенства закону, засуджуємо його арешт .... Зараз ще пішла і висилка дипломатів з Німеччини, Польщі та Швеції. У світлі подій в Росії ... залишаємо за собою продовжити прийняття санкцій, перш за все, щодо окремих осіб", - сказала Меркель.

Деталі

На думку журналістів, нові санкції будуть введені незабаром після повернення з Москви глави європейської дипломатії Жозепа Борреля.

Доповнення

Група американських сенаторів від Демократичної і Республіканської партій внесла на розгляд Конгресу США законопроект, який передбачає введення санкцій проти чиновників з Росії "за зловмисну діяльність" через ситуацію з Навальним.

Запропонований законопроект повторює більшість положень аналогічного законопроекту, внесеного до Конгресу у вересні 2020 року.

2 лютого Симоновський районний суд Москви замінив політику Олексію Навальному умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний і відправив його в колонію на два роки і вісім місяців. Після цього багато європейських і американських політиків і дипломатів зажадали звільнити Навального.

Українські Національні Новини

Політика