ukenru
mer-kiyeva-maye-buti-pozbavleniy-mozhlivosti-golosuvati-na-sesiyi-miskradi-gurin

Мер Києва має бути позбавлений можливості голосувати на сесії міськради - Гурін

 • 7795 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Мер Києва буде позбавлений можливості голосувати на сесії міськради. Про це під час пресконференції журналістам розповів народний депутат Дмитро Гурін, передає УНН.

Така норма передбачена проектом ЗУ "Про місто Київ – столицю України", уточнив нардеп. Законопроект чітко розділяє повноваження між міським головою і Київською міською радою.

"Дуже важливо, щоб міський голова був підзвітний, підконтрольний міській раді, щоб міська рада могла ставити йому завдання, перевіряти їх виконання. Тому, ми вважаємо за необхідне, аби Київський міський голова в Київській міській раді головував, але не голосував", - каже Гурін.

Мер міста – це лідер, який повинен "рухати" столицю вперед, вважає нардеп.

"Разом з тим мера обирають не для того, щоб він голосував в Київській міській раді. Він не є депутатом, який має мандат. У свою чергу мандат на прийняття рішень, бюджету ми передаємо Київській міській раді і її депутатам", - додав Гурін.

Нагадаємо, проти законопроекту про столицю ведеться брудна кампанія. Про це напередодні заявила кандидат на посаду мера Києва Ірина Верещук. За її словами, найбільше спротиву документу чинять політики з ЄС та Удару, які побоюються зокрема, проведення аудитів діяльності столичної влади. 

Як писав УНН, проти ухвалення закону про столицю раніше виступила Асоціація міст, яку, до слова, очолює сам мер Києва — Віталій Кличко. Експерти кажуть, що в такий спосіб мер використав підконтрольну собі громадську структуру у власних інтересах.

Українські Національні Новини

Політика