mene-duzhe-dratuye-takiy-rozvitok-podiy-kantsler-sholts-pro-bazhannya-turechchini-priyednatisya-do-shos

"Мене дуже дратує такий розвиток подій": канцлер Шольц про бажання Туреччини приєднатися до ШОС

 • 200391 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок заявив, що він "дуже роздратований" спробами Туреччини приєднатися до центральноазіатського органу безпеки, в якому домінують росія і Китай. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Цитата

"Це не та організація, яка робить важливий внесок у благополучне глобальне співіснування", - заявив Шольц на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку після зустрічі з Ердоганом.

"Тому мене дуже дратує такий розвиток подій. Але зрештою важливо домовитися про те, що рухає нами, щоб дати зрозуміти, що війна росії з Україною може бути невдалою", — сказав він, згідно зі стенограмою пресконференції.

Доповнення

Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив у суботу, що націлений на членство Туреччини в Шанхайській організації співробітництва, яка також є членом оборонного альянсу НАТО.

Ердоган зробив цю заяву після участі у саміті ШОС в Узбекистані в п'ятницю, де він провів переговори з лідерами, включаючи Сі Цзіньпіна та путіна. Успішна заявка зробить Туреччину першим членом Організації Північноатлантичного договору, який приєднався до блоку ШОС.

Туреччина в 2013 році підписала угоду про партнерство з ШОС. Повноправне членство у блоці дасть Ердогану нові важелі впливу на Захід та перспективу зміцнення економічних зв'язків, оскільки його уряд намагається стабілізувати проблемну економіку напередодні виборів наступного року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни протягом дня обстріляли 7 громад Сумської області

     • 89130 переглядiв

    У Каліфорнії сталася пожежа на виробництві акумуляторів Tesla

     • 171990 переглядiв

    Місія InSight виявила перше падіння метеорита на Марс - NASA

     • 230328 переглядiв