ukenru
mendel-zaminili-nikiforovim-u-prezidenta-ofitsiyno-noviy-pressekretar

Мендель замінили Никифоровим: у Президента офіційно новий прессекретар

 • 19983 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський призначив собі нового прессекретаря, звільнивши з цієї посади Юлію Мендель і призначивши замість неї телеведучого Сергія Никифорова. Про це йдеться у президентських указах №№282-283 від 9 липня, передає УНН.

Цитата:

"Звільнити Мендель Юлію Володимирівну з посади прес-секретаря Президента України", - йдеться у першому указі.

"Призначити Никифорова Сергія Сергійовича прес-секретарем Президента України", - зазначається у другому документі.

Деталі

Як пояснили в Офісі Президента Никифорова призначено на посаду прессекретаря Президента "за результатам відбору та співбесіди після завершення всіх процедур, необхідних для оформлення". "Зважаючи на його досвід професійної роботи в журналістиці, очікуємо подальшої розбудови ефективної комунікації з представниками засобів масової інформації, формування прозорої системи висвітлення діяльності Президента України", - зауважили в ОП.

Інші кадрові ротації в Офісі Президента

Офіс Президента також зазначив, що посилює гуманітарний та інформаційний напрямки роботи.

"З метою переформатування роботи на гуманітарному напрямку", як вказано, заступником керівника ОП, відповідальним за цей напрямок, призначено Олексія Дніпрова, який "має відповідний досвід практичної роботи на посадах в органах виконавчої влади, зокрема в системі освіти".

Юрій Костюк, який працював заступником керівника ОП, призначений радником Президента України та, як повідомляється, "сфокусує увагу на стратегічних питаннях розвитку держави та стрімкої трансформації суспільних процесів". Також Юрій Костюк, як вказано, і надалі відповідатиме за підготовку промов та виступів Глави держави.

Керівником Апарату ОП призначено Марію Вітушок, яка "є кадровим дипломатом, має відповідний досвід роботи за кордоном та значний досвід роботи в державній системі України, зокрема на посадах в Апараті РНБО, Кабінеті міністрів, Адміністрації Президента".

"Володимир Зеленський переконаний, що поєднання досвіду та нових творчих підходів дасть можливість посилити Офіс Президента та активізувати роботу за відповідними напрямками", - зауважили в ОП.

Доповнення

Юлія Мендель обіймала посаду прессекретаря Зеленського з червня 2019 року. 30 квітня 2021 року стало відомо, що вона звільняється. На посаду спікера після цього претендували 70 осіб.

Як стало відомо, новим прессекретарем Зеленського стане телеведучий Сергій Никифоров. Водночас, Юлія Мендель, як очікувалося, повинна була стати радником керівника ОП, однак, такого рішення наразі не оприлюднено.

Тим часом Мендель написала книгу.

Українські Національні Новини

Політика