ukenru
mayzhe-kozhen-drugiy-britanska-rozvidka-otsinila-vtrati-vyazniv-z-grupi-vagnera-v-ukrayini

Майже кожен другий: британська розвідка оцінила втрати в'язнів з "групи Вагнера" в Україні

 • 979128 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Близько половини ув'язнених, яких "група Вагнера" направила до України, швидше за все, стали жертвами. На тлі втрат "Вагнеру" швидше за все доведеться скоротити масштаби операцій в Україні. Про це ідеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

У МО Британії зазначають, що "останніми тижнями власник "групи Вагнера" євгеній пригожин, ймовірно, втратив доступ до вербування в російських в'язницях через свої безперервні суперечки з керівництвом міноборони росії".

"Цілком ймовірно, що пригожин спрямовує зусилля з вербування на вільних російських громадян. З початку березня 2023 року компанія Wagner створила групи по роботі з громадськістю у спортивних центрах не менш ніж у 40 населених пунктах по всій росії", - сказано у звіті.

У МО Британії згадують, що в останні дні вагнерівські вербувальники в масках також проводили бесіди про кар'єру в московських вишах, роздаючи анкети під назвою "анкета молодого воїна" для збору контактних даних зацікавлених учнів.

Цитата

"Близько половини ув'язнених, яких "Вагнер" уже направив до України, швидше за все, стали жертвами, і нові ініціативи навряд чи компенсують втрату потоку в'язнів. Якщо заборона збережеться, пригожин швидше за все буде змушений скоротити масштаби або інтенсивність операцій Вагнера в Україні", - зазначили британські розвідники.

Нагадаємо

Втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну сягнули вже близько 159 800 осіб.

Українські Національні Новини

Війна