mayzhe-2-tisyachi-inozemnikh-medikiv-dopomagatimut-na-viyni-ukrayinskim-kolegam

Майже 2 тисячі іноземних медиків допомагатимуть на війні українським колегам

 • 96458 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Майже 2 тисячі медиків з-за кордону зголосилися приїхати в Україну, щоб допомогти українським лікарям під час війни. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, інформує УНН.

Цитата

"Загалом подали заявки до міністерства, щоб приїхати працювати в Україні, майже 2 тис. медиків з інших країн. (...) Досвідчені іноземні медичні фахівці допоможуть нашим медикам лікувати поранених, а також дадуть можливість нашим лікарям-героям перепочити", — написав Радуцький.

Деталі

За словами Радуцького, лише з Литви відгукнулося 300 медиків. Нещодавно до України вже приїхали 24 медики з Литви, серед яких травматологи, реаніматологи та медичні сестри. 

Німецька медична асоціація повідомила про 1,1 тисячі фахівців, які вже подали заявки і готові працювати з українськими лікарями в умовах війни.

За даними МОЗ, наразі в Україні працює 230 медиків-іноземців. Серед них, наприклад, 60 спеціалістів з Ізраїлю, які працюють у польовому шпиталю на території Львівської області. 

Додамо

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що в перші дні після початку війни частина українських медиків виїхала до західних регіонів або за кордон, але переважна більшість хірургічних та травматологічних бригад продовжили працювати.

"Вони майже два місяці продовжують лікувати українців «на адреналіні». Але довго працювати в такому режимі неможливо – зростає вірогідність лікарської помилки. Щоб у наших медиків-героїв був час на відпочинок, МОЗ формує бригади на заміну. Зокрема, й за допомогою іноземних спеціалістів", — цитує слова глави МОЗ Радуцький.

Нагадаємо

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала 147 атак на українські лікарні.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Новий наступ росії на Донбасі може тривати місяцями - Independent

     • 248357 переглядiв

    ЗСУ знищили чотири роти російських десантників– Генштаб

     • 330070 переглядiв