ukenru
maybutniy-kantsler-nimechchini-predstaviv-sklad-uryadu

Майбутній канцлер Німеччини представив склад уряду

 • 16036 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Олаф Шольц, якого вже цього тижня мають обрати наступним канцлером ФРН, представив у понеділок, 6 грудня, міністрів від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) до нового уряду, в якому буде порівну чоловіків і жінок. Про це пише видання DW, інформує УНН.

Деталі

Так, міністром охорони здоров'я стане відомий у країні медичний експерт Карл Лаутербах - переконаний прихильник обов'язкової вакцинації проти коронавірусу.

Посаду міністра оборони обійме нинішній міністр юстиції Крістін Ламбрехт, а міністер внутрішніх справ - Ненсі Фезер.

Посаду міністра праці та соціальних справ збереже Губертус Гайль, а нове міністерство будівництва очолить соціал-демократ з Бранденбурга Клара Гайвіц.

Міністром з питань економічного співробітництва та розвитку стане Свенья Шульце, яка до цього керувала міністерством охорони довкілля та ядерної безпеки, а головою Відомства федерального канцлера та міністром з особливих доручень - Вольфганг Шмідт.

Раніше своїх міністрів представили і дві інші партії, що входять до нової правлячої коаліції Німеччини - "Зелені" та Вільна демократична партія.

Так, представник "Зелених" Джем Оздемір очолить міністерство сільського господарства, його колега з партії Ганна Шпігель стане міністром у справах сім'ї. Штеффі Лемке буде головою міністерства довкілля, а лідери "Зелених" - Анналена Бербок та Роберт Хабек очолять МЗС та міністерство економіки та клімату відповідно. Крім цього, Хабек обійме посаду віце-канцлера.

Лідер "вільних демократів" Крістіан Лінднет буде міністром фінансів, його колега Марко Бушманн – головою мін'юсту. Беттіна Штарк-Ватцінгер стане міністром освіти, Фолькер Віссінґ – міністром транспорту та цифровізації.

Додамо

Затвердження нового канцлера, як очікується, відбудеться вже цієї середи - 8 грудня.

Українські Національні Новини

Новини Світу