ukenru
matir-rosiyskogo-viyskovogo-yakiy-potrapiv-u-polon-v-ukrayini-poprosila-v-putina-dopomogti-obminyati-sina

Матір російського військового, який потрапив у полон в Україні, попросила В.Путіна допомогти обміняти сина

 • 14162 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Мати російського військового, який потрапив в полон в Україні, попросила президента Росії Володимира Путіна допомогти з обміном сина. Про це Світлана Агєєва розповіла в інтерв'ю "Новой газете", передає УНН.

"Я хочу звернутися особисто до Володимира Володимировича Путіна, а також до міністра оборони і міністра закордонних справ Сергія Лаврова не залишити мене в цій ситуації, а допомогти розібратися і надати допомогу в поверненні сина на Батьківщину, в Росію. Мій син, відслуживши строкову службу рік тому, виявив бажання піти працювати за контрактом і хотів повернутися в ті ж місця, де він служив строкову службу. Він поїхав в березні, сказавши, що поїде працювати за контрактом... І ось з 30 травня по сьогоднішній день від нього немає звісток. З інтернету я дізналася, що мій син в полоні. І розповіли українські ЗМІ. Я б хотіла розібратися з цією ситуацією: де він перебував, де був приписаний, в якому статусі...", - каже жінка.

С.Агєєва також зазначила, що хоче попросити допомоги й в уряду РФ.

"Хочу ... попросити наш уряд допомогти з обміном моєї дитини. У мене тільки на це надія. Як громадянка Росії куди я ще можу звернутися? Так мій син любив військову справу, віддав борг Батьківщині, хотів, щоб Батьківщина його не кинула", - зазначила вона.

Жінка також висловила надію, що українська сторона піде на поступки і дозволить їй поговорити із сином по телефону.

Крім того, С.Агєєва додала, що була здивована, що син потрапив у полон в Україні.

"Я вірила, що нас там немає, в Україні. Були ж офіційні заяви, що наші не присутні. Принаймні, я вірила, що намагаються (не бути присутнім - ред.) ...", - сказала вона.

Нагадаємо, 25 червня військові на Донбасі знищили ДРГ. Росіянина, який керував диверсантами, - ліквідували.

Проте, за даними прес-центру,  серед полонених було виявлено ще одного представника РФ з Алтайського краю.

Українські Національні Новини

Політика