ukenru
matios-kozhen-drugiy-viyskoviy-v-ukrayini-potrebuye-psikhologichnoyi-reabilitatsiyi

Матіос: кожен другий військовий в Україні потребує психологічної реабілітації

 • 13262 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Кожен другий військовослужбовець в Україні потребує психологічної реабілітації. Про це у вівторок в ефірі одного з телеканалів сказав Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає УНН.

"Для кожного, хто несе обов’язок захищати батьківщину - це щоденна рутинна дуже важка ноша. Психологічної реабілітації потребує, я вважаю, кожен другий. Але у нас є дилема – у нас виділені кошти на цей рік, понад 100 млн грн., розроблені програми, але нема кому проводити реабілітацію. На всю державу ми порахували, що є трохи більше 300 психологів у Збройних силах, які не встигають спілкуватись з такою великою кількістю цих військових", - сказав Матіос.

За його словами, військова прокуратура критикує за це Мінсоцполітики, які "досі не ухвалили освоєння і порядок видачі державних коштів зацікавленим особам для реабілітації військових".

Як повідомляв УНН, від початку 2018 року покінчили життя самогубством 33 військових, найбільша частина з них – у зоні колишньої Антитерористичної операції, нині Операції Об’єднаних сил.

Українські Національні Новини

Суспільство