masove-znischennya-bezpritulnikh-tvarin-na-kiyivschini-derzhprod-sluzhba-zayavlyaye-scho-afrikanska-chuma-sviney-ne-peredayetsya-cherez-sobak

Масове знищення безпритульних тварин на Київщині: Держпрод служба заявляє, що африканська чума свиней не передається через собак

 • 557849 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Африканська чума свиней, через яку Вороньківська селищна рада на Київщині постановила вбити всіх безпритульних собак і котів, не може передаватись від свині до собаки. Про це УНН повідомили в Держпродспоживслужбі.

Цитата

-Чи може вона передаватися через собак і котів?

-В принципі ні, але можливе розповсюдження матеріалу через них, так як вони є м'ясоїдні, вони можуть розповсюджувати, якщо це загиблі тварини, вони можуть розносити залишки тварин, - повідомили УНН в Службі.

-А чи стикалися ви з такими випадками?

-В принципі ні, в Україні не було таких випадків розповсюдження.

Деталі

Вороньківська селищна рада Бориспільського району Київської області постановила вбити всіх безпритульних собак і котів до 30 липня через спалах африканської чуми в місцевих свиней», відповідний допис сільрада опублікувала на своїй Facebook-сторінці, але після хвилі масового обурення від волонтерів і зоозахисників, сільрада видалила допис. Сільраду Вороньківської громади очолює Любов Чешко, яка не коментує ні журналістам, ні зоозахисникам ситуацію, що склалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині одна з громад постановила вбити всіх безпритульних тварин до 30 липня

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Виробник мікросхем AMD інвестує в Індію 400 млн дол. до 2028 року

     • 682268 переглядiв

    Відтепер у WhatsApp можна записувати відеоповідомлення

     • 844905 переглядiв