ukenru
manchester-siti-oskarzhiv-vidstoronennya-vid-yevrokubkiv

"Манчестер Сіті" оскаржив відсторонення від єврокубків

 • 16026 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Англійський футбольний клуб "Манчестер Сіті" оскаржив у Спортивному арбітражному суді в Лозанні рішення УЄФА про відсторонення клубу від участі в єврокубках. Про це повідомляється на офіційному сайті суду, передає УНН.

Так, 14 лютого УЄФА на два сезони відсторонив "Манчестер Сіті" від участі в європейських кубкових турнірах за порушення правил фінансового фейр-плей. Клуб також був оштрафований на 30 млн євро.

Рішення про виключення "Манчестер Сіті" ухвалила Арбітражна палата УЄФА з фінансового контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичне "Динамо" може повторити долю "Манчестер Сіті"

"Встановлено, що "Манчестер Сіті" порушив правила ліцензування УЄФА та фінансового фейр-плей, завищивши частку спонсорських доходів у звіті за період з 2012 по 2016 рік", - сказано в заяві палати.

Нагадаємо, згідно з інформацією спортивного порталу komandaonline.com, в рамках зазначеного розслідування незалежна група експертів на чолі зі слідчим УЄФА Івом Летермом проводила зустріч з представниками "Манчестер Сіті" в Швейцарії.

"В основу зустрічі лягло торішнє розслідування Football Leaks з описом схем, які англійський клуб використовує для обходу фінансового Fair Play. Цим розслідуванням і зацікавилося підрозділ УЄФА, який розслідує справи з фінансовими махінаціями - UEFA Club Financial Control Body", - відзначав портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому "Динамо" живе за рахунок офшорних грошей, а "Шахтар" - ні

Видання також припустило, що в схожій з "Манчестер Сіті" ситуації може опинитися і київської футбольний клуб "Динамо". Адже раніше Football Leaks провів своє розслідування щодо протизаконних фінансових схем власників клубу - братів Ігоря та Григорія Суркісів. Результати розслідування були опубліковані в другому виданні книги, що вийшла в Німеччині у вересні 2019 го року, нагадали журналісти komandaonline.com.

Українські Національні Новини

Спорт