mamai-v-sbu-rozpovily-pro-shche-odyn-vyd-morskykh-droniv-zavdiaky-yakym-vidbuvaiutsia-vdali-operatsii-proty-voroha

«Мамай» - в СБУ розповіли про ще один вид морських дронів, завдяки яким відбуваються вдалі операції проти ворога

 • 30765 переглядiв

СБУ використовує швидкісний безпілотник "Мамай"для успішних морських операцій, завдаючи значної шкоди російським військово-морським об'єктам.

Служба безпеки України проводить успішні спецоперації на морі не тільки завдяки "Sea Baby", але й використовуючи інший дрон, що має назву "Мамай". Про це повідомили в СБУ та озвучили деякі характеристики дрона , пише УНН.

Так, "Мамай" наразі є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі та може розганятися до 110 км/год.

Водночас "Sea Baby", як говорить Василь Малюк, атакував Кримський міст та інші ворожі обʼєкти.

"Це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яка сьогодні ефективно використовується", - зазначає Малюк.

В СБУ зазначили, що завдяки успішним атакам фактично змінена філософія проведення військово-морських операцій. Так, у жовтні 2022 року морські дрони СБУ атакували ворожі кораблі у Севастопольській бухті.

Тоді зазнали пошкоджень чотири військові судна, серед яких фрегат "Адмірал Макаров". А цього року дрони Служби безпеки вразили ракетоносії "Самум" та "Павєл Державін", танкер "SIG", десантний корабель "Оленегорскій горняк", а ще завдали пошкодженьвеликому військовому буксиру "Ніколай Муру" та новітньому розвідувально-гідрографічному кораблю "Владімір Козицький.

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі