ukenru
malyar-pro-liman-na-donechchini-trivayut-zapekli-boyi-a-informatsiya-tezh-zbroya

Маляр про Лиман: тривають запеклі бої, а інформація - теж зброя

 • 199030 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. У Лимані в Донецькій області тривають запеклі бої. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, додавши, що на сьогодні інформація теж зброя, тому влада рф може заявляти, що завгодно, передає УНН.

Цитата

"На сьогодні інформація теж зброя. Для піднесення морального духу російських військ і російського суспільства - російська влада може заявляти, що завгодно. Ми повинні бути до цього готовими. Станом на зараз там тривають запеклі бої. І до тих пір поки не завершується певний етап боїв і операції - некоректно говорити про якісь остаточні результати і робити якісь висновки. В процесі бої певна частина якось населеного пункту може знаходитись тимчасово під контролем однієї сторони, потім іде бій. Потім може навпаки змінюватись. Ще зарано робити якісь висновки. Ситуація дійсно складна. Противник сильний, ЗСУ теж сильні. Тому бої запеклі", - розповіла Маляр.

У Лимані знаходиться великий залізничний вузол. На запитання на скільки може посилити позиції окупантів на Донбасі захоплення Лиману, Маляр відповіла: "Якщо розглядати фрагментарно, то можна дійсно робити такі висновки. Якщо дивитись повністю картину, по Сходу України і зважувати співвідношення сил російської армії - української й всіх факторів, які впливають на спроможність української армії, то тоді не можна робити цей висновок тільки по одному населеному пункту".

За її словами, є дуже багато факторів.

"Крім того, що може бути якась вигідна географічна позиція або який вигідний залізничний вузол, потрібно розуміти що мусять бути шляхи доставлення того ж провіанту, паливо-мастильних матеріалів, повинна бути налагоджена логістика... Тому це дуже комплексне питання і міряти їхню спроможність одним Лиманом не варто", - сказала Маляр.

Доповнення

27 травня повідомлялося, що окупанти за підтримки артилерії намагаються закріпитись у населеному пункті Лиман.

Згодом в МВС повідомили, що окупанти ще не взяли Лиман в Донецькій області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП