ukenru
malayziya-zaproponuvala-krayinam-asean-pochati-povitryane-patrulyuvannya-regionu-cherez-zagrozu-id

Малайзія запропонувала країнам АСЕАН почати повітряне патрулювання регіону через загрозу ІД

 • 17426 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Малайзія запропонувала партнерам по асоціації держав Південно-східної Азії (АСЕАН) почати спільне патрулювання повітряного простору регіону для протистояння терористичній загрозі. Про це пише газета The Straits Times, передає УНН.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити сюди бойовиків "Ісламської держави". У найближчий час ми починаємо морське патрулювання.", - сказав глава відомства.

Малайзія спільно з Індонезією і Філіппінами планує почати морське патрулювання регіону з 19 червня. Його основне завдання стане запобігання нападам на комерційні судна і недопущення проникнення терористів з південних районів Філіппін в сусідні країни. Після цього, вважає міністр оборони Малазії Х.Хусейн, можна буде запустити аналогічну повітряну місію.

"Якщо не взяти ситуацію під контроль, то постраждає не тільки регіон АСЕАН, а й деякі сусідні держави, наприклад Австралія, Китай і Нова Зеландія", - додав міністр.

Збройні сили, а також правоохоронні органи Індонезії та Малайзії були приведені в стан підвищеної бойової готовності через збройне протистояння урядових військ і терористів з угруповання "Маутен", пов'язаної з ІД, в сусідніх районах Філіппін.

Нагадаємо, за п'ять днів боїв між урядовою армією Філіппін та бойовиків близької до "ІД" терористичної організації на острові Мінандао загинули вже близько ста осіб.

До складу АСЕАН входять Бруней, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, Лаос, Малайзія, М'янма, Сінгапур, Таїланд, Філіппіни.

Українські Національні Новини

Новини Світу