ukenru
malayziya-vitratit-335-milyoniv-dolariv-na-likvidatsiyu-naslidkiv-poveni

Малайзія витратить 335 мільйонів доларів на ліквідацію наслідків повені

 • 16474 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Ісмаїл Сабрі Якоб заявив у середу, що Малайзія надасть 1,4 мільярда ринггітів (334,93 мільйона доларів) грошової допомоги та інших форм допомоги тим, хто постраждав внаслідок сильної повені цього місяця. Про це інформує УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

З 17 грудня майже 70 000 людей були переміщені, а щонайменше 48 загинули після того, як надзвичайно сильні опади спричинили повені у восьми малайзійських штатах.

Ісмаїл Сабрі заявив, що заходи уряду будуть включати пряму грошову допомогу для щонайменше 30 000 постраждалих домогосподарств, допомогу в разі смерті, звільнення від рахунків за комунальні послуги та ремонт транспортних засобів.

Допомога також включатиме кошти на очищення та реконструкцію після повені, особливо в найбільш постраждалих штатах Селангор і Паханг.

Доповнення

У Малайзії зазвичай трапляються повені на східних узбережжях, які піддаються впливу північно-східних мусонів у період з жовтня по березень.

Але влада виявилась зненацька захопленою повенню в густонаселених містах цього місяця в її західних і центральних регіонах, що викликало критику за повільну реакцію уряду.

Національне агентство Малайзії з ліквідації наслідків стихійних лих у середу попередило про нові повені в найближчі дні, оприлюднивши постійне попередження про опади у п'яти східних штатах.

Українські Національні Новини

Новини Світу