ukenru
malayziya-prosit-v-oon-3-mln-dolariv-dlya-adaptatsiyi-do-zmini-klimatu-na-tli-smertonosnikh-poveney

Малайзія просить в ООН 3 млн доларів для адаптації до зміни клімату на тлі смертоносних повеней

 • 12861 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Міністерство навколишнього середовища заявило, що Малайзія просить 3 мільйони доларів від Зеленого кліматичного фонду ООН (GCF) для розробки національного плану адаптації до зміни клімату в умовах смертоносних повеней, які призвели до переміщення майже 70 000 людей цього місяця. Про це інформує УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Кошти, які Малайзія просить в GCF, мізерні порівняно із сумою, яку країна зобов'язалася витратити на заходи щодо пом'якшення наслідків повеней, хоча, на думку експертів, реалізація плану, ймовірно, коштуватиме набагато дорожче.

План буде зосереджений на таких областях, як водна, сільськогосподарська та продовольча безпека, громадська охорона здоров'я, лісове господарство та інфраструктура.

Це перший випадок, коли уряд Малайзії вирішила шукати гроші для адаптації до зміни клімату.

У проекті плану адаптації має бути розглянута взаємодія повеней або посух із продовольчою безпекою та врожайністю, а також потреба в енергоефективних медичних послугах із надійними системами зв'язку.

У 2018 році Йео Бі Інь, тодішній міністр довкілля Малайзії, запропонував так званий Закон про зміну клімату разом зі стратегією адаптації, але формальний план так і не був представлений до парламенту, і прогрес уповільнився через політичну нестабільність у 2020 році.

Доповнення

З 18 грудня зливи викликали сильну повінь, внаслідок якої загинули щонайменше 48 людей у ​​восьми штатах Малайзії, що спонукало уряд закликати до підвищення готовності до екстремальних погодних явищ.

У Малайзії зазвичай бувають повіні на східному узбережжі, яке піддається північно-східним мусонам у період з жовтня до березня.

Але влада була захоплена зненацька надзвичайно сильними дощами і повенями цього місяця в густонаселених міських районах у західних і центральних регіонах, які, на думку деяких експертів, посилилися поганим дренажем та надмірною забудовою.

Українські Національні Новини

Новини Світу