makulatura-zamist-derevini-v-obukhivskomu-paperovomu-kombinati-podililisya-dosvidom-ekologichnogo-virobnitstva-kartonu-ta-paperu

Макулатура замість деревини: в Обухівському паперовому комбінаті поділилися досвідом екологічного виробництва картону та паперу

 • 552336 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Київський картонно-паперовий комбінат, який і є одним з найбільших в Європі паперових комбінатів, з самого початку прийняв для себе принцип “екологічності” на кожному з етапів роботи. Зокрема - активно використовує макулатуру замість деревини для виробництва картону та паперу, передає УНН.

Цитата

“З однієї тонни макулатури виготовляється майже 750 кг картону або паперу. Так, 1 тонна макулатури замінює близько 4 кубічних метрів деревини. До того ж при вторинній переробці паперу витрачається на 40 % менше електроенергії, ніж на виготовлення нової, а повітря при цьому процесі забруднюється на 73 % менше.

Підприємство переробляє до 1000 т макулатури на добу. Це дозволяє щодоби зберігати близько 15 тисяч дерев. За час своєї діяльності комбінат зберіг понад 200 млн дерев”, - повідомили у комбінаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Обухівської міськради звернулися до Президента, Прем’єра та голови ОВА з вимогою не закривати Київський КПК

У ККПК наголошують - такий процес виробництва є важливим не лише в екологічному плані, а й в економічному.

“Процес переробки макулатури неодноразовий. Сировину, яку здають, переробляють на паперові й картонні вироби, які, так само слугують сировиною для наступної партії товарів і пакування. Саме тому, завдяки переробці макулатури, комбінат реально допомагає в збереженні довкілля та економить неабиякі кошти”, - наголосили у ККПК.

Нагадаємо

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові і є містоутворюючим підприємством, на якому наразі працює 2500 українців. ККПК здійснює експорт своєї продукції у 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції.

Наразі Київський картонно-паперовий комбінат виробляє гофротару, литу тару, картон та паперові вироби, зокрема – відомий на всю Україну туалетний папір “Обухів 65”.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Азербайджан представив Вірменії елементи мирного договору

     • 132129 переглядiв

    Армія рф вбила в Україні 6114 мирних жителів – ООН

     • 139568 переглядiв