ukenru
makron-znyav-dorogiy-godinnik-pid-chas-intervyu-pro-pensiynu-reformu-yogo-zvinuvatili-v-litsemirstvi

Макрон зняв дорогий годинник під час інтерв'ю про пенсійну реформу: його звинуватили в лицемірстві

 • 424691 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон опинився під вогнем критики після того, як під час телеінтерв'ю щодо пенсійної реформи, яка викликала масові протести в країні, зняв під столом дорогий годинник, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Інтерв'ю брали в середу - Макрону поставили запитання, після чого він різко опустив руки на стіл, і пролунав звук від удару годинником по поверхні. Потім Макрон опустив руки під стіл, не перестаючи говорити, а коли телеглядачі знову побачили руки, годинника вже не було.

Після виходу інтерв'ю в ефір пресслужба Макрона заявила, що президент Франції зняв годинник, тому що він голосно вдарив по столу.

Жест Макрона привернув увагу критиків і опозиції. Клеманс Гуетт, депутат від лівої партії "Нескорена Франція", звинуватила президента в лицемірстві.

"Президенту багатих ще ніколи так не пасувало його прізвисько", - підтримала її колега по партії Фаріда Амрані.

Нвдовзі після інтерв'ю в соцмережах з'явилися твердження, що годинник президента коштує близько 86 тис. доларів, але в Єлисейському палаці заявили, що це не так. У Єлисейському палаці назвали марку годинника Макрона - Bell & Ross BR V1-92 з персональним гербом. Аналогічні моделі без герба в інтернеті можна купити за 2400 євро (2600 доларів; 2100 фунтів).

"Він носить цей годинник регулярно вже півтора року", - додали в Єлисейському палаці.

Доповнення

У Франції в розпалі протести з приводу президентської ініціативи про підвищення пенсійного віку. Макрон хоче підвищити його з 62-х до 64-х років. Уряд ухвалив рішення провести закон про підвищення пенсійного віку через нижню палату парламенту, де у нього немає абсолютної більшості, без голосування.

Лідери профспілок закликають продовжувати протести, щоб не допустити підвищення пенсійного віку в країні з 62 до 64 років. Наступна демонстрація намічена на вівторок.

За даними міністерства внутрішніх справ, у четвер на вулиці міст по всій країні вийшло понад мільйон протестувальників, з них близько 120 тисяч у Парижі. У столиці демонстрації місцями переросли в заворушення, і поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників. По всій країні було затримано 475 осіб, 441 співробітник поліції дістав поранення.

Українські Національні Новини

Новини Світу