ukenru
makron-poobitsyav-dopomogti-demokratiyi-ta-muzhnosti-peremogti-v-ukrayini-pid-chas-inavguratsiyi

Макрон під час інавгурації пообіцяв "допомогти демократії та мужності" перемогти в Україні

 • 114349 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон розповів про війну в Україні під час своєї інавгурації в суботу, заявивши, що Франція має "діяти, щоб уникнути" будь-якої ескалації конфлікту, і пообіцявши "допомогти демократії та мужності" перемогти. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

У Єлисейському палаці 7 травня відбулася інавгурація Макрона. На церемонії були присутні близько 450 гостей, включаючи колишніх глав держави Франсуа Олланда та Ніколя Саркозі.

Деталі

Французький лідер заявив своїй країні, що, переобравши його президентом, Франція обрала проект незалежності в дестабілізованому світі.

"Там, де багато народів вибрали відхід, іноді піддавшись націоналістичній спокусі, ностальгії за минулим, сиренам ідеологій, береги яких, як ми думали, ми залишили у минулому столітті, французький народ зробив вибір на користь ясного проекту на майбутнє. Республіканський та європейський проект", - додав Макрон.

Макрон підтвердив свою готовність активно працювати протягом другого терміну його повноважень для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, завжди підтримуючи тісну координацію зі своїми європейськими партнерами та союзниками, йдеться у заяві Єлисейського палацу.

Перед Макроном стоїть складне завдання щодо реалізації реформ, які він пообіцяв, коли прийшов до влади як наймолодший президент Франції у 2017 році, а також у боротьбі з нападом росії на Україну.

Очікується, що Макрон призначить нового прем'єр-міністра замість чинного Жана Кастекса, який очолить оновлений уряд до виборів, але не раніше ніж офіційно розпочнеться його другий термін.

Другий термін Макрона офіційно розпочнеться лише тоді, коли опівночі 13 травня закінчиться перший термін.

Додамо

Макрон виграв другий тур президентських виборів 24 квітня, набравши 58,55% голосів проти ультраправої конкурентки Марін Ле Пен.

Через кілька днів Макрон заявив президенту України Володимиру Зеленському, що французька військова допомога Україні, окрім гуманітарної допомоги, "зростатиме".

Українські Національні Новини

Новини Світу