makron-pid-vidpravlenniam-viisk-v-ukrainu-mav-na-uvazi-mozhlyvist-navchannia-kuleba

Макрон під відправленням військ в Україну мав на увазі можливість навчання - Кулеба

 • 27726 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що коли президент Франції Еммануель Макрон говорив про відправлення військ в Україну, він мав на увазі можливість навчання українських солдатів безпосередньо в Україні, а не розгортання іноземних бойових підрозділів.

Президент Франції Еммануель Макрон говорячи про введення військ в Україну лише хотів сказати, що є можливість навчання українських солдатів безпосередньо в Україні, а не за її межами. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю  La Stampa, передає УНН.

Коли Макрон заговорив про введення військ в Україну, європейські лідери запанікували. Макрон лише хотів сказати, що є можливість навчання українських солдатів безпосередньо в Україні, а не за її межами, як це відбувається зараз

- сказав Кулеба.

Кулеба повторив, що Києву якомога швидше потрібні боєприпаси і зброя.

"Ми ніколи не просили людей і бойового складу, ми пишаємося нашими солдатами".

Він зазначив, що мета росі залишилася колишньою - захопити всю Україну.

 "Якщо їм це вдасться, вони перейдуть нападати на інші країни Європи і Центральної Азії, тому що керуються експансіоністськими цілями. Мені здається, тепер ясно, що путін хоче відновити вплив радянського союзу і російської імперії", - заявив Кулеба.

Доповнення  

Наприкінці лютого Макрон зайняв твердішу позицію, заявивши, що відправлення європейських військ в Україну "не має бути виключено".

Крім того, Макрон відповів тим, кого лякає відправка військ в Україну.  За його словами, падіння України матиме прямі наслідки для Франції.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі