ukenru
makron-na-zayavku-kiyeva-schodo-chlenstva-v-yes-pidut-roki-yakscho-ne-desyatilittya-pravila-potribno-minyati

Макрон: на заявку Києва щодо членства в ЄС підуть "роки, якщо не десятиліття". Правила потрібно міняти

 • 263967 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Відповідно до чинних правил, на завершення розгляду заявки Києва щодо членства в ЄС підуть "роки, якщо не десятиліття". Проте, настав час реформувати правила. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час виступу в Європейському парламенті у понеділок, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Так, президент Франції закликав до масштабніших реформ для оновлення ЄС.

У своїй промові у Страсбурзі він підтримав зусилля щодо обговорення змін у договорах, які керують блоком.

"Нам потрібно реформувати наші тексти – це очевидно", - сказав Макрон.

Він сказав, що хоча Україна "вже є членом сім'ї Європейського союзу", відповідно до чинних протоколів на завершення розгляду заявки Києва на членство в ЄС підуть "роки, якщо не десятиліття".

Французький лідер також рекомендував сформувати новий тип "політичного європейського співтовариства", яке дозволить країнам, які не входять до ЄС, долучитися до "основних європейських цінностей".

Як зазначається, одна з потенційних змін - можливість того, що держави-члени втратить здатність накладати вето на рішення, узгоджені «супербільшістю» голосів, за що останнім часом виступає прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський 9 травня під час онлайн-зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн продемонстрував другу частину заповненої анкети-опитувальника для набуття Україною статусу кандидата на членство у Євросоюзі.

Як уточнила віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанишина, Україна заповнила та передала Єврокомісії другу частину опитувальника щодо членства в ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу