maizhe-200-pryrodnykh-pozhezh-za-dobu-riatuvalnyky-zasterehly-shchodo-povodzhennia-z-vohnem

Майже 200 природних пожеж за добу: рятувальники застерегли щодо поводження з вогнем

 • 13863 переглядiв

За минулу добу в Україні виникло близько 200 пожеж на площі 120 га. Найскладніша ситуація на Дніпропетровщині, Харківщині та Запоріжжі. ДСНС закликає бути обережними з вогнем.

За минулу добу в Україні виникло близько 200 природних пожеж на площі 120 га. Найскладніша ситуація на Дніпропетровщині, Харківщині та Запоріжжі, повідомили у ДСНС, закликавши бути обережними з вогнем, пише УНН.

Деталі

"Майже 200 пожеж загальною площею близько 120 га виникло у природних екосистемах України за минулу добу. Зокрема, у 17 областях горіла суха трава, ліс, сміття, поля", - вказали у ДСНС у соцмережах.

Найскладніша ситуація, як повідомляється, на Дніпропетровщині – 57 пожеж (площею 46,57) га, Харківщині – 25 пожеж (площею 10,3 га) та Запоріжжі – 21 пожежа (площею 3, 97 га).

Надзвичайники приборкали вогонь, але попереду чимало роботи з ліквідації наслідків займання, зазначили у відомстві.

"Пам'ятайте: навіть невелике загоряння при сухій та вітряній погоді може стати причиною масштабної пожежі, яка завдасть шкоди не лише навколишньому середовищу, але й людям! Не дайте вогню зруйнувати те, що Ви будували та плекали роками!" - наголосили в ДСНС.

Збитки від війни природі навіть більші, ніж інфраструктурі - Стрілець01.05.24, 18:55

Популярні

Новини по темі