maiemo-buty-enerhonezalezhnymy-mer-brovariv-ihor-sapozhko-pro-vstanovlennia-soniachnykh-panelei-u-miskii-klinichnii-likarni-video

Маємо бути енергонезалежними – мер Броварів Ігор Сапожко про встановлення сонячних панелей у міській клінічній лікарні (відео)

 • 11423 переглядiв

У Броварській клінічній лікарні запрацювала сонячна електростанція для забезпечення енергонезалежності. Проект реалізовано за 4 місяці за підтримки благодійного фонду та міжнародних донорів.

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня щороку обслуговує до 200 тисяч пацієнтів. Саме тому цей її обрали для облаштування сонячної електростанції. Міський голова Броварів Ігор Сапожко переконаний, що в умовах повномасштабної російської агресії усі заклади критичної інфраструктури мають бути енергонезалежними. За скільки часу вдалося встановити сонячні панелі та хто приймав у цьому участь дізнавалися журналісти УНН під час відкриття електростанції.

Деталі

Як зазначив мер Броварів Ігор Сапожко, усі необхідні роботи вдалося виконати за чотири місяці. Проект був реалізований за підтримки Благодійного фонду "RePower Ukraine", міжнародних донорів, Київської ОВА.

Мер окремо підкреслив, що нова сонячна електростанція в першу чергу буде забезпечувати потреби реанімаційного відділення.

З моменту підписання меморандуму до сьогоднішнього дня пройшло всього на всього чотири місяці. Я вдячний фонду "RePower Ukraine", який за такий короткий період часу організував проектну документацію і виконання робіт. Ця станція хоч вона невеликого об’єму, але вона забезпечує досить важливий підрозділ в лікарні: реанімацію

- розповів Ігор Сапожко. 

Додав, що в умовах повномасштабної російської агресії першочергово необхідно забезпечити енергонезалежність об’єктів критичної інфраструктури.

"Ми мали випадок 24 лютого 2022 року, коли наша лікарня прийняла перших поранених з військових частин. Це було близько сорока чоловік... І сьогоднішня ситуація в нашій державі говорить про те, що ми маємо бути енергонезалежними", - зазначив мер.

Вибір Броварської клінічної лікарні для облаштування сонячної електростанції менеджер з комунікацій Благодійного фонду "RePower Ukraine" Ірина Косенко пояснила тим, що у ній щороку обслуговується достатньо велика кількість пацієнтів.

Міністерство охорони здоров’я, Київська також обласна адміністрація порекомендували саме цей заклад, так як він здобув звання кластерного. І ми знаємо, що протягом року тут обслуговується близько 187 тисяч пацієнтів. Не лише з Броварів та Броварського район, а також з Лівобережжя Києва

- повідомила Ірина Косенко.

У Броварській клінічній лікарні запрацювала сонячна електростанція 25.07.24, 19:22

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі