maiak-po-mvf-ta-yes-parlament-pidtrymav-zakonoproekt-pro-nezalezhnist-sap

"Маяк по МВФ та ЄС": парламент підтримав законопроект про незалежність САП

 • 5687 переглядiв

Верховна Рада сьогодні ухвалила в першому читанні законопроект про незалежність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Це маяк для МВФ та ЄС

Верховна Рада сьогодні ухвалила у першому читанні законопроект щодо незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), повідомив у вівторок народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Рада ухвалила в першому читанні №10060 щодо незалежність САП. За - 286

- написав Железняк у Telegram.

Деталі

"Це маяк по МВФ та ЄС. Також на ухвалення законопроекту наголошували у заяві посли G7. Ну, і для майбутнього фінансування США це теж важливо", - вказав нардеп.

Як повідомляли у парламенті, законопроект №10060 пропонує удосконалити правові засади діяльності САП, зокрема у частині посилення її самостійності та організаційної незалежності. 

Законопроект спрямований на посилення інституційної автономії САП, зокрема, з метою: вдосконалення процедури відбору прокурорів та призначення на адміністративні посади в САП; уповноваження керівника САП регулювати власну організаційну структуру; окремого врегулювання дисциплінарної відповідальності прокурорів САП та визначення положень щодо підзвітності керівництва САП (включно з проведенням оцінки ефективності та періодичним зовнішнім аудитом, що проводитиметься зовнішніми експертами з міжнародним досвідом).

Нагадаємо

Парламент 21 листопада ухвалив уже два законопроекти щодо антикорупційних структур - НАБУ та НАЗК - у першому читанні. Це є євроінтеграційними вимогами, вказаними у звіті Єврокомісії.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В аварійний ремонт вивели п'ять енергоблоків ТЕС - Укренерго

     • 12015 переглядiв

    Рада підтримала збільшення штату НАБУ. Це вимога Єврокомісії

     • 6861 переглядiв