lytva-vykhodyt-z-konventsii-pro-zaboronu-kasetnykh-boieprypasiv

Литва виходить з Конвенції про заборону касетних боєприпасів

 • 8838 переглядiв

Парламент Литви проголосував за вихід з Конвенції щодо касетних боєприпасів. Уряд заявив, що це рішення зміцнить оборону країни та зробить стримування рф ефективнішим.

Парламент Литви в четвер проголосував за вихід із Конвенції щодо касетних боєприпасів, яка забороняє виробництво, накопичення, використання і передачу цієї зброї. Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters.

Деталі

Уряд балтійської країни, що межує з росією, заявив, що збереження членства із Конвенції щодо касетних боєприпасів  обмежує її оборону і робить стримування менш ефективним.

На сайті литовського парламенту зазначено, що на підтримку пропозиції проголосували 103 депутати зі 141.

"Конвенції важливі, коли їх дотримуються всі країни", - сказав міністр оборони Лаурінас Кащюнас перед голосуванням у парламенті.

"Проблема в тому, що росія у своїй агресії проти України їх не дотримується. Було б помилкою для країни, яка готується до оборони, заявляти, які засоби вона не буде використовувати... Цим голосуванням ми робимо оборону Литви сильнішою",  - додав він.

Доповнення

Касетні боєприпаси, які заборонені більш ніж у 100 країнах, зазвичай випускають велику кількість дрібних бомб, які можуть вбивати на великій території. росія, Україна і Сполучені Штати не підписали Конвенції.

Більшість членів Європейського Союзу підписали Конвенцію, але з тих країн, які межують із росією або Україною, її підписала тільки Литва.

Нагадаємо

Минулого року Україна отримала перші партії касетних боєприпасів зі США, незважаючи на протести правозахисних організацій.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі