lytva-nadast-shche-2-mln-yevro-u-mezhakh-initsiatyvy-zerno-z-ukrainy

Литва надасть ще 2 млн євро у межах ініціативи "Зерно з України"

 • 50148 переглядiв

До кінця року Литва планує виділити ще 2 млн євро у гуманітарну ініціативу "Зерно з України" до кінця року, повідомила в соціальній мережі Х прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, пише УНН.

Через майже сторіччя після Голодомору Росія знову намагається використати їжу як зброю, цього разу шляхом руйнування українських цивільних портів, сховищ зерна та блокування Чорного моря. На другому саміті "Зерно з України" я оголосила, що цього року Литва внесе ще 2 мільйони євро на цю глобальну гуманітарну ініціативу президента Зеленського, щоб допомогти знизити загрози продовольчої безпеки, спричинені загарбницькою війною росії,

- написала Інгріда Шимоніте в соцмережі Х.

Деталі

Вона додала, що єдиний спосіб забезпечити як продовольчу безпеку, так і тривалий мир у Європі – це допомогти Україні виграти цю війну та якнайшвидше перемогти росію.

Нагадаємо

Литва планує затвердити трирічний план військової та іншої допомоги Україні, яка включатиме лікування й реабілітацію, навчання військових, проведення гуманітарного й військового розмінування та ремонт воєнної техніки.

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі