ukenru
luvr-i-versal-vimikatimut-ilyuminatsiyu-ranishe-schob-zekonomiti-energiyu

Лувр і Версаль вимикатимуть ілюмінацію раніше, щоб зекономити енергію

 • 147129 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Відомі французькі музеї Лувр і Версаль будуть вимикати ілюмінацію раніше через енергетичну кризу, викликану війною в Україні, заявила у суботу міністр культури. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Раніше цього тижня місто Париж оголосив, що почне вимикати декоративне освітлення, яке прикрашає міські пам'ятники, якими він керує, на кілька годин раніше, ніж зазвичай, щоб впоратися зі зростаючими витратами на електроенергію.

Міністр культури Франції Ріма Абдул Малак заявила в суботу, що піраміда Лувру наслідуватиме цей приклад і згасне о 23:00 замість 01:00.

Фасад Версальського замку на південний захід від Парижа вимкне світло на годину раніше, о 22:00.

Вона закликала французькі культурні установи використовувати методи енергозбереження, подібні до тих, які використовує музей Орсе в Парижі, який «зменшив споживання енергії на третину, просто замінивши лампочки і перейшовши на світлодіоди», сказала вона.

Вона також сказала, що з кінотеатрами ведуться переговори щодо заміни їхніх проекторів. "Якщо вони перейдуть на лазерні проектори, вони зможуть розділити своє споживання енергії на сім".

Додамо

Ціни на енергоносії в Європі за останні місяці різко зросли, частково через потрясіння на енергетичних ринках, викликаних війною росії в Україні, і наступними санкціями проти рф, найбільшого виробника енергоресурсів.

Українські Національні Новини

Новини Світу