ukenru
lutsenko-v-oon-zasudiv-rf-yaka-perekhovuye-golovnikh-koruptsioneriv-ukrayini

Луценко в ООН засудив РФ, яка переховує головних корупціонерів України

 • 10500 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав ООН до спільної співпраці у подоланні корупції, а також засудив РФ, яка переховує головних корупціонерів України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook після виступу на дебатах високого рівня ООН з нагоди 15 річниці конвенції по боротьбі з корупцією, передає УНН.

“Ми закликаємо до продовження спільних зусиль світової спільноти по протидії корупції і засуджуємо Росію, яка не тільки переховує головних корупціонерів України, але й фінансує тероризм та війни”, — написав Луценко.

Він поінформував учасників заходу про те, що після революції Гідності, слідуючи кращому світовому досвіду, в Україні створена нова система протидії корупції — НАБУ, САП, НАЗК, АРМА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко назвав джерело корупції в Україні

“Ми впровадили безпрецедентно відкриті бази даних власників українських компаній і електронні декларації держслужбовців. Триває судова реформа.Спільними зусиллями ми конфіскували до державного бюджету 1,5 млрд дол державної мафії Януковича”, — зазначив Луценко.

Він зауважив, що за останні півтора роки в Україні правоохоронними органами зупинено 13,5 тис. корупційних оборудок та засуджено понад 2 тис. корупціонерів.

“Все це лише початок”, — резюмував Луценко.

Українські Національні Новини

Політика