ukenru
lukashenko-ta-rayisi-pidpisali-dorozhnyu-kartu-vsebichnoyi-spivpratsi-na-tri-roki

лукашенко та Раїсі підписали дорожню карту "всебічної співпраці" на три роки

 • 532144 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. За підсумками зустрічі білоруського диктатора олександра лукашенка та іранського лідера Ебрахіма Раїсі у Тегерані сторони підписали дорожню карту всебічного співробітництва між країнами на 2023-2026 роки, інформують білоруські ЗМІ, пише УНН.

Деталі

Дорожня карта, як вказано, передбачає всебічну співпрацю білорусі та Ірану у політичній, економічній, консульській, науково-технічній сферах, а також у сфері освіти, культури, мистецтва, ЗМІ та туризму.

За підсумками переговорів у Тегерані також було підписано план заходів з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між білоруссю та Іраном, міжурядову угоду про співробітництво в галузі карантину та захисту рослин, угоду про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для подальшого відбування покарання.

Як пишуть іранські ЗМІ, білорусь в основному експортує калійні добрива, деревину та волокна до Ірану, а також продукти харчування. За 2022 рік торгівля між двома країнами оцінюється у 100 мільйонів доларів. Зазначається, що мета поїздки лукашенка до Тегерана – значно збільшити її.

Доповнення

13 березня лукашенко зустрівся з президентом Ірану Ебрахімом Раїсі у Тегерані.

Українські Національні Новини

Новини Світу