ukenru
lukashenko-sprostuvav-obyednannya-bilorusi-z-rosiyeyu

Лукашенко спростував об'єднання Білорусі з Росією

 • 10420 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Розмови про об'єднання Білорусі з Росією неправдиві, навіть "дурні і притягнуті за вуха". Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає УНН з посиланням на БЕЛТА.

"Занадто багато сьогодні (я аналізую ситуацію в нашому суспільстві, та й у росіян - ред.) йде розмов про об'єднання двох держав. Багато зараз з'явилося питань у зв'язку з церквою в Україні про автокефалію нашої церкви в Білорусі. Я називаю ці питання дуже дурними, "притягнутими за вуха" для обговорення в нашому суспільстві ", – сказав Олександр Лукашенко на нараді про соціально-економічний розвиток країни в 2019 році і підходах до подальшого розвитку інтеграційних напрямків.

Президент Білорусі підкреслив, що мови про об'єднання двох держав бути не може.

"Ми з Президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні на порядку денному таке питання не стоїть – про об'єднання", – підкреслив Лукашенко.

Також він нагадав про підписання договору між РФ та Білоруссю про створення Союзної держави і розвиток відносин, згідно цього документу.

"Ми повинні були свого часу прийняти Конституційний акт, тобто Конституцію Союзної держави, і там все повинно було бути прописано: і органи управління, і органи влади, і єдина валюта, політика. Росія відмовилася свого часу йти цим шляхом. Я це нагадав Президенту Росії, він сказав: "так, так і було", – сказав Олександр Лукашенко, а також заявив, що союз Білорусі і Росії може розвиватися тільки на рівноправній основі.

Раніше УНН повідомляв, що Володимир Путін заключив військову доктрину Союзної держави з Республікою Білорусь. 

Українські Національні Новини

Політика