ukenru
lukashenko-nazvav-rosiyu-oplotom-suverenitetu-bilorusi

Лукашенко назвав Росію оплотом суверенітету Білорусі

 • 12170 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Москва - оплот суверенітету Мінська, повідомляє УНН з посиланням на БЕЛТА.

"Росія - це, можна сказати, оплот і нашого суверенітету. Не дай бог щось трапиться, я до сих пір вважаю, що ми з Росією будемо в окопах разом. Тому не треба страждати деяким в Росії політикам і брати на себе ось ці фрази, як ніби вони адресовані Росії", - сказав він.

Висловлювання, зроблені під час послання до народу і парламенту, обумовлені внутрішніми і зовнішніми факторами, пояснив президент. Внутрішній аспект він пов'язав з тим, що періодично з'являються повідомлення про те, що він або хто-небудь ще планує включити Білорусь до складу іншої держави. "Якщо Лукашенко це зробить, він буде проклятий народом", - підкреслив президент.

Що стосується зовнішнього аспекту, Лукашенко вказав на те, що "історія знає, скільки було випадків, коли силою ту чи іншу державу включали до складу іншої держави". "Якщо хтось посміє - отримає відсіч", додав президент.

Напередодні, 19 квітня, президент в ході послання до народу заявив, що останнім часом багато "балаканини, що Білорусь кудись включать і поділять". За його словами, зробити це неможливо. "Хто посміє знищити Білорусь - президент, уряд, - вони будуть прокляті", - підкреслив він.

Нагадаємо, МЗС Білорусі звинуватило посла РФ в Білорусі Михайла Бабича у спробі, яка нібито має місце зруйнувати дружні відносини двох братніх народів.

Українські Національні Новини

Новини Світу