lukashenko-distantsiyuyetsya-vid-ugodi-z-putinim-i-pvk-vagner-isw

лукашенко «дистанціюється» від угоди з путіним і пвк «вагнер» - ISW

 • 442136 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Президент білорусі олександр лукашенко дистанціюється від угоди між путіним і пригожиним, в якій він нібито був посередником. Наразі він прямо не повідомляє про місце знаходження «вагнерівців», які мають бути в білорусі, повідомляє Інститут дослідження війни (ISW), пише УНН.

Деталі

лукашенко заявив, що очільник групи євген пригожин не перебуває в білорусі станом на 6 липня, що може свідчити, що пригожин не виконує угоду між ним, лукашенко і путіним. лукашенко додав, що пригожин перебуває в санкт-петербурзі або, можливо, навіть прилетів до москви вранці 6 липня. Хоча повний зміст цієї угоди не розкривається, але схоже, що «вагнер» не виконує свої зобов’язання.

Аналітики Інституту дослідження війни вважають, що здатність пригожина вільно діяти в росії свідчить про те, що він все ще захищений деякими гарантіями безпеки та/або, що кремль продовжує надавати пріоритет підриву його репутації в росії, а не фізичному чи юридичному нападу на пригожина.

Цитата

"Крім того, президент рб додав, що «вагнерівці» і пригожин – росіяни, і питання про їх місцезнаходження не повинні бути адресовані йому. Тим самим лукашенко, схоже, дистанціюється від пвк, а його риторика може свідчити про те, що він покладає відповідальність за виконання угоди на кремль", - вважають фахівці.

Доповнення

Зазначається, що лукашенко спростував повідомлення про те, що білорусь будує нові тренувальні табори для пвк "вагнер", і зазначив, що білорусь запропонувала "вагнеру" кілька колишніх радянських військових містечок, але натякнув, що «вагнерівці» ще не погодилася розміститись на цих базах і що «вагнерівці» «мають інше бачення [їхнього] розміщення», подробиці якого лукашенко відмовився повідомити. Президент рб, спростував, що угода розірвана, і зазначив, що питання про передачу та створення пвк "вагнера" наразі "не вирішене".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У білорусі ліквідують табори на полігонах, де тренувались російські військові – супутникові знімки

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Вибух у Київському суді: що знайшли в камері Гуменюка в СІЗО

     • 3094901 переглядiв

    В Україні з’явилось нове медіа для ІТ-ком’юніті — ProIT.org.ua

     • 457703 переглядiв

    Twitter погрожує подати в суд на Meta через нову соцмережу Threads

     • 218361 переглядiв